Spinach balls & microwave cheese dip

Hey pixels!! Are you preparing your first Summer BBQ? A party? Are you watching the Euroucup?

In any case, you’ll need to make a lot of food. Why not this spinach balls? They are yummy and healthy, and above all, you can dip them in a wonderful & easy to make cheese sauce.

bolletes 3

They look great!! But they taste better… I’m sure you and your friends will enjoy them.

Ingredients (makes about 25-30 units):

  • 140g frozen/fresh spinach
  •  breadcrumbs
  • 1 small onion, chopped
  • 2 eggs
  • 1/4 cup melted butter
  • 1/4 cup grated cheese
  • 1 garlic clove, minced
  • salt, black pepper

Cheese sauce:

  • 1/4 cup whole milk
  • 1 1/2 tablespoon cornstarch
  • cheese

bolletes 1

Directions:

Preheat the oven at 180ºC. Cover two baking sheets with parchment paper

Defrost the spinach

Mix all the ingredients together, using a food processor, until all are well incorporated

Make balls of a regular  size. Place them on the baking sheets.

Bake for about 20′.

While are baking, you can make the sauce. In a bowl, mix milk and cornstarch. Heat for 1′ and stirr.

Add the cheese and heat 1′ more. Stirr again. Repeat until the sauce has thickened a bit.

Are you going to try this recipe at home, my happy pixels? Please, let me know in the comments below. Or instagram a picture of your version; you can use the hashtag #thehappiestpixel.

bolletes 2

Hey pixels!! ¿Estáis preparando vuestra primera barbacoa de verano? ¿Una fiesta? ¿Estáis viendo la Eurocupa?

En cualquier caso, necesitaréis un montón de comida. ¿Por que no estas bolitas de espinacas? Son sanas y deliciosas, y además, podéis comerlas junto con esta maravillosa & fácil de preparar salsa de queso.

¡¡Lucen así de bien!! Y saben mejor… Estoy segura de que a vosotros y a vuestros amigos os van a encantar…

Ingredientes (aproximadamente para 25-30 unidades):

  • 140g de espinacas (frescas o congeladas)
  • pan rallado o pan del día anterior desmenuzado
  • 1 cebolla pequeña
  • 2 huevos
  • 1/4 cup de mantequilla derretida
  • 1/4 cup de queso rallado
  • 1 diente de ajo, laminado
  • sal, pimienta negra

Salsa de queso:

  • 1/4 cup de leche entera
  • 1 1/2 cucharada de harina de maiz
  • queso

Instrucciones:

  Precalienta el horno a 180ºC. Cubre dos bandejas de horno con papel vegetal.

Descongela las espinacas.

Mezcla todos los ingredientes juntos, en un procesador de alimentos, hasta que estén bien incorporados. Forma bolas de tamaño regular. Distribúyelas en las bandejas de horno.

Hornea unos 20′.

Mientras las bolitas están en el horno, puedes hacer la salsa. En un bol, mezcla leche y harina de maiz. Calienta 1′ y remueve. Añade el queso y calienta 1′ más. Repite hasta que la salsa se haya espesado un poco.

¿Vais a probar esta receta en casa, mis felices pixels? Podéis dejar un comentario. O subir una foto a Instagram; usad el hashtag #thehappiestpixel.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s