Sandwich cake / pastel de sandwich

Hey pixels!! Vegetarian sandwiches and cakes have had a child: the sandwich cake!!! It has the best from both parents: it’s healthy, fresh and yummy!! Can it be better? I doubt it…

This has been my lunch today (and a bowl of vegetable soup), and I can tell you, my happy pixels, it has been yummy. I love it. It was the first time doing this recipe, but it won’t be the last.

sandwich cake 4

This is the recipe I’ve used today, but of course, you can change it and use your favourite sandwich ingredients. The result will be good.

Ingredients:

  • 6 sandwich bread slices
  • 1 egg
  • vegan maio
  • 5-6 sticks of vegan surimi
  • 1 small can of vegan tuna (about 85g)

Directions:

Boil the egg; allow it to cool.

Make the vegan maio (you’ll find the directions here.)

Using a round mold or a glass, remove the bread crust, leaving the slices on a round shape. So, they will act as round cake layers.

Cut into small pieces the surimi and the egg. Mix them in a bowl with the tuna and 1 1/2 tablespoons of vegan maio. (Leave a bit of surimi to decorate).

sandwich cake 1

To assemble the cake, act as if it was a sweet one. Start with a bread layer, cover it with salad and finish with the last bread slice. (see photo below)

sandwich cake 2

And now, the frosting. Use the vegan maio as if it was a sweet frosting, covering the entire cake with it. Decorate with surimi slices.

Note: feel free to change the ingredients; use your favourites.

What do you think about savory cakes and cupcakes? Are you going to try this one? If you do so, why not instagram a picture of your version? Use the hashtag #thehappiestpixel.

sandwich cake 3

 Hey pixels!! Los sandwiches vegetarianos y los pasteles han tenido un hijo: ¡¡¡el pastel de sandwich!!! Y tiene lo mejor de ambos progenitores: es sano, fresco y delicioso. ¿Podría ser mejor? Lo dudo….

Esta ha sido mi comida hoy (y un bol de sopa de verduras), y puedo deciros, mis felices pixels, que me ha encantado. Lo amo. Ha sido la primera vez que he hecho esta receta, pero no será la última.

Esta es la receta que he usado hoy, pero, naturalmente, podéis cambiar los ingredientes que queráis. El resultado será bueno.

Ingredientes:

  • 6 rebanadas de pan de molde
  • 1 huevo
  • 5-6 palitos de surimi vegano
  • mayonesa vegana
  • 85g de atún vegano

Instrucciones:

Hervir el huevo; dejar que enfríe.

Preparar la mayonesa vegana (podéis encontrar cómo aquí.)

Usando un molde redondo o un vaso, hacer una cavidad redonda en cada rebanada. Deshechar los bordes. De esta manera actuaran como las capas de bizcocho redondas de un pastel dulce.

Cortar en trozos pequeños el surimi y el huevo. Mezclarlos en un bol con el atún y 1 1/2 cucharada de mayonesa. (Dejad un palito de surimi aparte para decorar).

Para montar la tarta, hacerlo como si fuera una tarta dulce. Empezar con una de las capas de pan y poner encima una cucharada de relleno. Acabar con la última rebanada redonda. (ver foto)

Y ahora, el frosting. Usar la mayonesa como si fuera un frosting dulce, cubrir la tarta entera. Decorar con rebanadas de surimi.

Nota: podéis cambiar los ingredientes que más os gusten.

¿Qué pensáis de las tartas saladas, mis pixels?  ¿Vais a probar esta? Si la hacéis, por que no subir a Instagram una foto de vuestra versión? Usad el hashtag #thehappiestpixel

 

 

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2 thoughts on “Sandwich cake / pastel de sandwich

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