Potaptsi with Tomatoes / potaptsi con tomates

Hey pixels!! Do you remember Eurovision? It was a couple of weeks ago… Ukraine won!! So now, as I promised to you, I’ve made an Ukranian recipe to eat at home. It’s a starter, so you can eat it before lunch or as a brunch. The best part: it’s yummy and easy to make.

While I  was looking for this one, I’ve discovered a lot of nice Ukranian recipes. I’m going to make more during the Summer. Keep in touch, my happy pixels!!

potaptsi 3

Ingredients (serves 4):

  • 8 bread slices
  • 50gr butter
  • 3 tomatos
  • 4 tablespoons grated cheese
  • 3 garlic cloves
  • salt, herbs

Directions:

Shape the squares or rectangles of bread slices, trim off crust of bread. Melt a little of butter in frying pan and fry them from both sides until golden.

Peel, core and mince the garlic. Spread the minced garlic over one side of the bread.

Slice the tomatoes. Put them on the garlic bread, and then dust with grated cheese.

Line the baking tray with baking parchment or aluminum foil, then put every piece of bread separately. Set the baking tray for 5-7 mins into oven preheated to 180C.

Put the potaptsi in plates, dress with herbs and serve hot.

Recipe source: ukrainefood.info

Do you make international recipes at home, my pixels? Do you like Eurovision? Please, let me know in the comments below. Oh, if you to Instagram a picture of your Potaptsi, you can use the hashtag #thehappiestpixel.

Hey pixels!! ¿Recordáis Eurovision? Fue hace un par de semanas… ¡¡ Gano Ucrania!! Así que, como os prometí, he preparado una receta ucraniana para comer en casa. Es un entrante, así que es perfecto para comer antes del plato principal o en un brunch. La mejor parte: es delicioso y fácil de preparar.

Mientras estaba buscando esta receta, he descubierto un montón de otras recetas ucranianas. Voy a hacer algunas más durante el verano. Estad atentos, mis pixels.

Ingredientes:

  • 8 rebanadas de pan blanco
  • 50gr mantequilla
  • 3 tomates
  • 3 dientes de ajo
  • 4 cucharadas de queso rallado
  • sal, hierbas

Instrucciones:

Forma los cuadrados o rectángulos de rebanadas de pan, quítale la corteza al pan. Derrita un poco de mantequilla en la sartén y fríe las rebanadas por ambos lados hasta que estén doradas.

Pela y pica el ajo. Unta el ajo picado sobre un lado del pan.

Corta los tomates. Ponlos en el pan con ajo, y luego espolvorea con queso rallado.

Cubre la bandeja para hornear con papel de horno o papel de aluminio, a continuación, coloca cada pieza de pan por separado. Pon la bandeja para hornear en el horno precalentado a 180C y cocina durante 5-7 minutos.

Pon los potaptsi en platos, adereza con hierbas y sirve calientes.

Receta adaptada ligeramente de: ukrainefood.info

¿Preparáis recetas internacionales en casa, mis pixels? ¿Os gusta Eurovision? Podéis dejar un comentario. Oh, y si subís a Instagram una foto de vuestros Potaptsi, podéis usar el hashtag #thehappiestpixel

Advertisements

6 thoughts on “Potaptsi with Tomatoes / potaptsi con tomates

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s