Easy vegan risotto (yummy)

Hey pixels, ready for a risotto? I was, this has been my lunch today. I had time to cook, so I cooked. This recipe is easy but it requires a bit of time. But don’t worry, my happy pixels. You can do it 😉

It’s almost an hour you can spent listening to your favourite music or drinking a glass of white wine while cooking. I find it relaxing. And the results are always great, I promise.

vegan risotto 2

Ingredients (serves 2-3):

  • 1 zuchinni (cubed)
  • 1 onion (chopped)
  • 1 cup white rice
  • 3 cups vegetable stock
  • 1 can sliced mushrooms (about 185g)
  • 1 tomato (chopped and peeled)
  • oregano
  • 5-6 tablespoons grated cheese (you can use a vegan version)
  • salt, olive oil

 

Directions:

Cook the onion and the zuchinni in olive oil for 7-8′

Add the rice and the mushrooms; cook 1′ more. Pour in the vegetable stock. Stirr.

Cook on low heat, stirring constantly, until all the stock is absorbed. About 5′ before it’s completely done, add the tomato, oregano and grated cheese.

Serve warm. Garnish with more grated cheese if desired.

Do you like risotto? Are you going to try this one? If you cook this recipe, why not take a photo and instagram it? Use the hashtag #thehappiestpixel

vegan risotto 3

Hey pixels, ¿preparados para un risotto? Lo estoy, de hecho, esta ha sido mi comida hoy. Tenía tiempo para cocinar, así que he cocinado. Esta receta es sencilla, pero requiere algo de tiempo. Pero no os preocupéis, mis queridos pixels. Podéis hacerlo 😉

Es casi una hora que podéis pasar escuchando vuestra música favorita o tomando una copa de vino blanco mientras cocináis. Lo encuentro muy relajante. Y los resultados son siempre geniales, lo prometo.

Ingredientes (para 2-3 personas):

  • 1 calabacín (cortado a cubos)
  • 1 cebolla (laminada)
  • 1 cup de arroz blanco
  • 3 cups de caldo vegetal
  • 1 lata pequeña de champiñones laminados (sobre unos 185g)
  • 1 tomate (pelado y en cubos)
  • orégano
  • queso rallado (2-3 cucharadas; podéis usar una versión vegana)
  • sal, aceite de oliva

Instrucciones:

Pochar la cebolla en aceite de oliva durante 7-8′

Añadir el arroz y los champiñones; cocinar 1′ más. Verter el caldo vegetal y remover.

Cocinar a fuego lento, removiendo constantemente, hasta que todo el líquido se haya absorbido. Más o menos 5′ antes de que esté hecho del todo, añadir el tomate, el queso rallado y el orégano.

Servir calentito. Espolvorear más queso rallado por encima, si queréis.

¿Os gusta el risotto? ¿Vais a probar este? Si lo cocináis, por que no hacerle una foto y colgarla en Instagram? Usad el hashtag #thehappiestpixel

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