Chickpea & spinach soup (vegan)/ crema vegana de garbanzos y espinacas

Hey pixels!! Spring is here; that means warmer temperatures… but not always. Last weekend it was raining all day, and it was not so warm… Now, the weather has improved, but I still wanted to eat a bowl of soup. Honestly, I love soup, it always has been one of my favourites dishes, so I eat soup all year (cold soups on Summer, of course).

spring soup 4

This was my dinner yesterday. A quick and easy soup, which you can make the day before eating it. Healthy, yummy and vegan, the perfect soup!!

Ingredients (serves 2-3):

spring soup 1

  • 1 small zuchinni, cubed
  • 1 onion, cubed
  • 1 potato, peeled and cubed
  • 1 cup frozen spinach
  • 1 small can cooked chickpeas (about 215 g)
  • vegetable stock
  • Optional: 2 white bread slices, toasted and cubed

 

Directions:

Pour all the vegetables on a saucepan. Cover with vegetable stock.

Cook for 25-30′

Blend and serve warm

Optional: while you’re cooking the veggies, toast and cube the bread slices. This makes a great topping.

Do you like soup? Are you going to make this recipe? If you make it, please, take a picture and instagram it!! Use the hashtag #thehappiestpixel

spring soup 3

¡¡Hey pixels!! La primavera está aquí; esto significa mejor clima y temperaturas más cálidas. No siempre. El último fin de semana estuvo lloviendo todo el día, y no hacía tanto calor… Ahora, el clima ha mejorado, pero aún me apetece comer un bol de sopa. Bueno, amo la sopa, siempre ha sido uno de mis platos favoritos, así que lo como todo el año (sopas frías en verano, naturalmente).

Esta fue mi cena de ayer. Una sopa fácil y rápida, que puedes preparar el día antes de comerla. Sana, deliciosa y vegana, ¡¡la sopa perfecta!!

Ingredientes:

  • 1 calabacín, en cubos
  • 1 cebolla, en cubos
  • 1 patata, pelada y en cubos
  • 1 cup de espinacas congeladas 
  • caldo de verduras
  • 1 lata de garbanzos cocidos pequeña (sobre unos 215g)
  • Opcional: 2 rebanadas de pan blanco 

Instrucciones:

Poner todas las verduras en una olla. Cubrir con caldo de verduras.

Cocer durante 15-20′

Triturar y servir templado.

Opcional: tostar el pan y cortarlo a cubos pequeños; son un topping estupendo.

¿Os gusta la sopa, mis pixels? ¿Vais a hacer esta receta? Si la hacéis, por favor, por que no le hacéis una foto y la subís a Instagram? Usad el hashtag #thehappiestpixel

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