Celebrate cinco de Mayo with this vegan tacos / tacos veganos

Hey pixels!! Do you like Mexican food? Do you celebrate cinco de Mayo? This is my first time making tacos at home, so I’ve been looking for easy recipes. Most of the vegetarian/vegan recipes I’ve found are complicated, with a lot of ingredients I usually don’t use to cook, so I didn’t want to buy them only for one recipe (and probably to never use them again).

vegan tacos 2

So I continue searching until I found this easy and nice vegan recipe, which only uses ingredients I always have at home. But the best part is that it can be changed easily to include or exclude any ingredient you want, and you can use the sauce you prefer. May I suggest a vegan maio? Tomato sauce?

I think it can be great with any of these sauces… or without any sauce. It’s up to you. And now, here is the recipe!!

Ingredients (serves 3):

vegan tacos 1

  • 6-9 mexican tortillas (2-3 per person)
  • 1 big onion, sliced
  • 1 red pepper, sliced
  • 1 green pepper, sliced
  • 1 zuchinni, sliced
  • the sauce you prefer

Notes: feel free to use the veggies you prefer, you could also add mushrooms or kale

Directions:

In a big saucepan, cook the onion in olive oil for 5′

Add the rest of the vegetables. Cook until they are soft and tender, about 25-30′. You can make this two steps in the morning or the night before. Just keep the veggies in the fridge (better in a closed container)

Preheat the oven at 185ºC.

Fill the tortillas (2-3 per person) with 2 tablespoons full of veggies. Fold in half (see picture) and place in a baking sheet. Bake for 10-12′, or until the tortilla is golden brown.

Serve with the sauce of your election.

vegan tacos 4

Do you eat tacos at home? Why not sharing with us a pic of your Cinco de mayo tacos? Please, instagram it using the hashtag #thp

 

¡¡Hey pixels!! ¿Os gusta la comida mexicana? ¿Celebráis el cinco de Mayo? Esta es la primera vez que preparo tacos en casa, así que he estado buscando recetas sencillas. La mayoría de recetas vegetarianas/veganas que he estado viendo eran muy complejas, con un montón de ingredientes que usualmente no tengo en casa, así que no quería comprarlos solo para usarlos para esta receta (y seguramente no volver a mirarlos nunca más).

Así que seguí buscando hasta que encontré esta receta sencilla y práctica, que usa solo ingredientes que ya tengo en casa. Pero la mejor parte es que puede ser alterada para incluir o excluir cualquier ingrediente que queráis, y que podéis usar la salsa que más os guste. ¿Puedo sugerir una mayonesa vegana o salsa de tomate?

Creo que puede estar genial con cualquiera de estas salsas… o con ninguna. Depende de vosotros, mis pixels. Y ahora, ¡aquí está la receta!

Ingredientes (para 3):

  • 6-9 tortas de maíz mexicanas (unas 2-3 por persona)
  • 1 cebolla grande, laminada
  • 1 pimiento rojo, troceado
  • 1 pimiento verde, troceado
  • 1 calabacin, troceado
  • la salsa que prefiráis

Nota: podéis cambiar las verduras, podríais añadir, por ejemplo, champiñones o col rizada

Instrucciones:

En una sarten grande, pochar la cebolla en aceite de oliva durante 5′

Añadir el resto de las verduras. Cocinar hasta que estén tiernas, unos 25-30′. Podéis hacer estos dos pasos previamente, por la mañana o la noche antes y guardar las verduras cocidas en un recipiente hermético dentro de la nevera.

Precalentar el horno a 185ºC

Rellenar las tortillas (2-3 por persona) con dos cucharadas de relleno. Doblar por la mitad como en la foto y disponer en una bandeja de horno. Hornear 10-12′, o hasta que las tortillas estén doradas.

Servir con la salsa de vuestra elección.

¿Coméis comida mexicana en casa? Podéis compartir con nosotros una foto de vuestros tacos del cinco de mayo en Instagram. Usad el hashtag #thp

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