Chocolate chip cookies / Galletas con chips de chocolate

Hey pixels, it’s cookie time!! I know we’ve shared  a couple of cookie recipe before, but today I bring you the basic chocolate chip cookies recipe, the original one. Or maybe not, there are over a milion different recipes out there… But this is easy to make and delicious to eat, so I think you should try it.

You could also make variations at home. Using caster sugar instead of brown sugar, olive oil instead of butter or change half of the flour for wholemeal flour.

So here is the recipe I’ve made. At weekends I love eating cookies for breakfast, or while I’m watching cycling on tv. I know it’s not so healthy, but I just can’t avoid eating them…

They are great with a glass of milk, or dipped in Nutella… Mmh, I think I’m going to grab a couple of them now… Yummy 😉

chip cookies 1

Ingredients (makes about 23-25 big units):

  • 2 1/4 cups flour
  • 1 teaspoon baking powder
  • pinch of salt
  • 170g unsalted butter, at room temperature
  • 1 1/3 cup brown sugar
  • 2 eggs
  • 100g dark chocolate chips

 

Directions:

Preheat the oven to 180ºC. Fold two baking sheets with parchment paper. Set aside.

Combine flour, baking powder and salt in a bowl and mix. Set aside.

In a big bowl, add sugar and butter. Beat using an electric mixer for about 4′

Add one egg, beat until combined; then, add the second egg and mix again.

Add in the flour mixture and beat on medium speed until just combined. Fold in the chips using a spatula.

Scoop about one tablespoon of dough 2cm apart onto your cookie sheet. Bake for 9-11′, then let cool completely.

Are you going to make this cookies? If you do so, I would like to see the results!! Post a photo on Instagram using the hashtag #thp so we can take a look!!

Hey pixels, ¡¡es hora de hacer galletas!! Sé que ya hemos compartido un par de recetas de galletas antes, pero hoy os traigo la receta básica de galletas con chips de chocolate. O quizá no, hay como un millón de recetas circulando… Pero esta es sencilla y deliciosa, así que creo que deberíais probarla.

También podéis hacer variaciones en casa. Usad azúcar blanco en lugar de moreno, aceite de oliva en lugar de mantequilla, o cambiad la mitad de la harina por harina integral.

Así que aquí está la receta. Los fines de semana me encanta comer galletas para desayunar, o mientras miro ciclismo por la tele. Sé que no es muy sano, pero no puedo evitar comerlas…

Están buenísimas con un vaso de leche o untadas en Nocilla… Mmh, creo que voy a coger un par ahora…

Ingredientes (para unas 23-25 unidades grandes):

  • 2 1/4 cups de harina
  • 1 cucharadita de levadura química
  • 1 pellizco de sal
  • 170g de mantequilla sin sal, a temperatura ambiente
  • 1 1/3 cup de azúcar moreno
  • 2 huevos
  • 100g de chips de chocolate negro

Instrucciones:

Precalienta el horno a 180ºC. Forra dos bandejas de horno con papel vegetal.

Mezcla la harina, la sal y la levadura en un bol. Reserva.

En un bol grande, mezcla el azúcar y la mantequilla. Es mejor que uses una batidora eléctrica, sobre unos 4′

Añade un huevo y mezcla hasta que esté incorporado; añade el segundo huevo y repite.

Añade la mezcla de la harina y bate a velocidad media hasta que esté todo bien mezclado. Por último, añade los chips e incorpóralos a la mezcla usando una espátula.

Coge sobre una cucharada de masa por galleta, ponlas a unos 2cm una de otra en las bandejas de horno. Hornea entre 9-11′

¿Vais a preparar estas galletas? Si las hacéis, ¡¡queremos ver vuestros resultados!! Colgad una foto en Instagram usando el hashtag #thp, para que podamos echar un vistazo.

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