Swedish rye cookies / galletas suecas de centeno

Hey pixels, I  know this is a Christmas recipe, and now we are in Spring… but in just a month the Eurovision song contest takes place in: Sweden!! So, when I found this Swedish cookie recipe, I knew I could not wait until december to cook something Swedish… I wanted to try them now!! lol

Hey pixels, ya sé que esto es una receta de Navidad, y que ahora estamos en primavera… pero dentro de un mes se celebra el festival de Eurovisión, ¡¡ en Suecia!! Así, que cuando encontré esta receta de galletas suecas, no pude esperar hasta diciembre para preparar algo sueco… ¡¡Quería probarlas ahora!! 😉

Swedish cookies 5

So I started cooking, and here is the result!!

I’ve been thinking to try more Swedish recipes this month, and bake a special cake or cookies to eat while watching the song contest. I’m that kind of geek, yes… 😉 So keep in touch to see more international recipes!!

Swedish cookies 1

Ingredients (makes about 25 units):

  • 1 cup rye flour (you can use 2 cups whole wheat flour instead)
  • 1 cup whole wheat flour
  • 1/2 teaspoon salt
  • 1/2 cup cream cheese
  • 1/2 cup unsalted butter, at room temperature
  • 1/2 cup sugar, sifted
  • more sugar for sprinkling
  • powdered sugar, for snow

 

Directions:

Line two baking sheets with parchment paper.

In a large bowl, combine the flours and salt.

Using an electric mixer, beat the cream cheese until light and fluffy. Add the butter and mix until well incorporated. Add in the sugar and beat again. Add the flour mixture and stir by hand only long enough to incorporate the two. The dough should no longer dusty looking. Turn the dough out onto the counter, knead once or twice to bring it together, shape into a ball, flatten, wrap in plastic and chill it in the fridge.

Heat the oven to 185ºC. Roll out the cookies on a lightly floured surface. Cut into shapes with the cookie cutter of your choice. Place on the baking sheets an inch apart, and sprinkle them with the sugar.

Swedish cookies 2

Bake for 6-7′, just until they are fragant and a bit golden in the edges. Avoid over-baking or they will be too dry. Allow to cool, and dust them with the powdered sugar.

Do you know any other swedish sweet recipe? Any cake or cookie one? Why not sharing with us, my happy pixels? I really need another one to make to eat while I’m  watching the contest… Please, let me know in the comments below.

Así que empecé a cocinar, ¡y aquí está el resultado!

He estado pensando en probar más recetas suecas este mes, y hornear una tarta o galletas más especiales para comer mientras esté viendo el festival. Si, soy de este tipo de friqui… 😉 ¡¡Permaneced en contacto para ver más recetas internacionales!!

Ingredientes (para unas 25 galletas):

  • 1 cup de harina de centeno (también quedan bien usando toda la harina integral)
  • 1 cup de harina integral
  • 1/2 cucharadita de sal
  • 1/2 cup de queso para untar
  • 1/2 cup de mantequilla, a temperatura ambiente
  • 1/2 cup de azúcar, tamizado
  • más azúcar, para espolvorear
  • azúcar glas, para decoración

Instrucciones:

Forra dos bandejas de horno con papel para horno.

En un bol grande, combina las harinas y la sal.

Usando una batidora eléctrica, bate el queso para untar hasta que esté cremoso y ligero. Añade la mantequilla y mezcla hasta que esté bien incorporado. Añade el azúcar y bate de nuevo. Añade la harina y mezcla manualmente hasta que esté bien mezclado. La masa ya no debería parecer pegajosa. Transfierela a la encimera, amasa hasta incorporar todo, dale forma de bola, envuélvela en plástico y mete un rato en la nevera.

Precalienta el horno a 185ºC. Con un rodillo, amasa la pasta en una superficie enharinada. Con el cortador de galletas que más os guste, formad las galletas. Colocarlas en las bandejas para horno y espolvorear con el azúcar.

Hornear 6-7′, sólo hasta que sean un poco doradas en los bordes. No las horneéis demasiado o quedarán secas. Dejad enfriar y espolvorear con el azúcar glas.

¿Conocéis alguna receta dulce sueca? ¿De pasteles o galletas? ¿La compartís con nosotros, mis felices pixels? Necesito otra para preparar la noche de Eurovisión y devorar mientras esté viendo el festival por la tele…

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2 thoughts on “Swedish rye cookies / galletas suecas de centeno”

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