Chocolate and cookies cake

Hey pixels, how are you?? I have not posted in 3 days… I’m sorry… 😉 Today’s post is about this pretty cake  I made last week. It was for a cake contest; I did not win, but you know, I did my best!!

This cake is wonderful. Probably you will recognise the cake recipe, because it’s the same I used in this cupcake recipe. It can be all vegan, even the frosting, so  everyone can eat it!!

chocolate cake 2

Hey pixels, ¿cómo estáis? No he publicado nada en 3 días… lo siento… 😉 El post de hoy va sobre este bonito pastel que hice la semana pasada. Era para un concurso de pasteles; no gané, pero ya sabéis, ¡¡hice todo lo que pude!!

Este pastel es maravilloso. Probablemente reconozcáis la receta del bizcocho, puesto que es la misma que usé para estos cupcakes. Puede hacerse vegano del todo, incluido el frosting, ¡¡ así que todo el mundo puede probarlo!!

chocolate cake 4

 

Ingredients:

Cake:

  • 500 ml whole milk/ soy milk
  • 140 ml olive oil
  • 300g sugar
  • 15g baking powder
  • 250g flour
  • 90g cocoa powder

Frosting:

  • 1 cup vegan butter
  • 3 cups powdered sugar
  • gel food colorant (I used a blue one, but feel free to choose the colour)

Decoration:

  • 1 box cookies

 

Directions:

Preheat oven at 180ºC

To make the cake, mix both wet ingredients in a bowl. In another bowl, mix dry ingredients.

In two times, pour the dry ingredients into the wet ones, stirring constantly. Keep mixing until there are no lumps (or almost no lumps). It should look like melted chocolate.

Pour the mix into a round mold. Bake for 40′

Allow to cool completely before unmolding it. When the cake it’s a room temperature, you can make the frosting. It’s so easy: just blend, using an electric mixer, butter and sugar until combined. Add the gel food coloring until you reach the desired colour; keep mixing until you get a frosting texture.

Using a serrated knife, make two slices out of your cake. Frost the first slice and cover with the second one. Frost the top of the cake.

Break your cookies into big pieces and decorate the top of the cake using them.

Have you  ever participated in a cake contest, my happy pixels?? Please, let me know in the comments below.

 

Ingredientes:

Bizcocho:

  • 500 ml de leche entera/ soja
  • 140ml de aceite de oliva
  • 300g de azúcar
  • 250g de harina
  • 15g de levadura en polvo
  • 90g de cacao en polvo

Frosting:

  • 1 cup de mantequilla vegana
  • 3 cups de azúcar glas
  • colorante alimentario en gel (yo usé de color azul, pero podéis elegir el que más os guste)

Decoración:

  • galletas

 

Instrucciones:

Precalentar el horno a 180ºC

Mezclar en un bol todos los ingredientes húmedos; en otro bol, hacer lo mismo con los ingredientes secos.

En dos veces, añadir los ingredientes secos a los húmedos. Mezclar bien, hasta que no queden grumos (unos pocos está bien). Debería parecer chocolate fundido.

Verter la mezcla en un molde redondo. Hornear 40′

Dejar enfriar del todo antes de desmoldar. Cuando el pastel esté a temperatura ambiente, puedes hacer el frosting. Es muy fácil: simplemente bate, con un batidor eléctrico, la mantequilla y el azúcar hasta que estén bien combinados. Añade el colorante hasta obtener el color deseado; seguir mezclando hasta que tenga una textura espesa.

Usando un cuchillo con sierra, cortar el bizcocho en dos rodajas. Untar de frosting la primera; cubrir con la segunda rodaja y untar con el resto del frosting.

Rompe las galletas a trozos y úsalas para decorar el pastel.

¿Habéis participado alguna vez en algún concurso de pasteles? ¿Nos dejáis un comentario?

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