Pizza carbonara (vegan)

Hey pixels, it’s pizza time!! Yes, I know this is not the first pizza recipe I post here, but, as you know, pizza is one of my favorite foods. I could eat pizza for breakfast, lunch and dinner, and every time I start feeling hungry… 😉

La versión en español está un poco más abajo, mis pixels. Gracias 😉

pizza carbonara 3

One of the reasons I love pizza it’s its versatility. You can make pizzas using a lot of different ingredients and preparations, from a spinach & goat cheese pizza to this cute pizza pinwheels. So it’s like a different dish every time!!

Today I was feeling vegan (although I am not), so I made this wonderful and vegan sauce to put on my pizza. (Bonus tip: if you make more sauce, you can also use it on a pasta dish). I hope you like it. Bon appetit, my happy pixels!!

Ingredients (makes 1):

  • 1 store bought pizza crust
  • tomato sauce
  • oregano
  • vegan grated mozarella
  • fresh mushrooms
  • soy cream

I don’t write the exact amounts of the sauce ingredients, it’s up to you, my happy pixels 😉

Directions:

Preheat the oven at 180ºC

Cook the fresh mushrooms in olive oil until all the liquid is absorbed. Add the soy cream and cook 2-3′ more.

Cover the pizza crust with tomato sauce. Add the mushroom/cream sauce on top.

Finish sprinkling some mozarella and oregano.

Bake for 15-20′. Allow to cool for a couple of minutes before eating, my happy pixels 🙂

¿Do you love pizza as much as I do? ¿How many times do you eat pizza on a basis week? Please, let me know in the comments below.

¡¡Hey pixels!! ¡¡ Es día de pizza!! Lo sé, no es la primera receta de pizza que publico aquí, pero, como ya sabéis, adoro la pizza, es una de mis comidas favoritas. Podría comer pizza para desayunar, comer, cenar… cada vez que me entra hambre, en realidad 😉

Una de las razones por las que amo la pizza es por su versatilidad. Puedes prepararlas usando montones de ingredientes y preparaciones distintas, des de una pizza de espinacas & queso de cabra hasta estos simpáticos rollitos de pizza. Así que es como un plato diferente cada vez.

Hoy me sentía vegana (aunque no lo soy), así que he preparado esta salsa maravillosa para poner en mi pizza. (Bonus: si preparáis más cantidad, podéis usarla como salsa para vuestros platos de pasta). Espero que os guste. ¡Buen provecho!

Ingredientes (para 1 pizza):

  • 1 base de pizza comprada en tienda
  • salsa de tomate
  • oregano
  • champiñones frescos
  • nata de soja
  • mozarella vegana rallada

No os escribo las cantidades exactas de los ingredientes para la salsa, ya que depende de vuestro gusto 😉

Instrucciones:

Precalienta el horno a 180ºC

Cocina los champiñones en aceite de oliva hasta que todo el líquido de cocción se haya absorbido. Añade la nata vegetal y cuece unos 2-3′ más.

Cubre la base de pizza con la salsa de tomate. Añadir la salsa de champiñones, el queso rallado y el orégano.

Hornear unos 15-20′. Esperar unos minutos antes de comer, mis pixels felices 🙂

¿Os gusta la pizza tanto como a mí? ¿Cuantas veces la coméis por semana? ¿Me dejáis un comentario, por favor?

7 comments

  1. We love fresh and homemade pizza, but don’t eat it as often as we would like. Mushrooms, ‘cheeze’ and tomato sauce sounds perfect; we think that sometimes the best pizza’s are the ones with minimal ingredients! 🙂

    Liked by 1 person

  2. I love pizza too and I also love reading your posts in both Spanish and English!! Makes me feel like I’m doing a bit of Spanish revision 😉 I also keep spare tomato sauce for pasta, such a handy tip!

    Liked by 1 person

Leave a comment