Tofu cupcakes

Hey pixels, not all cupcakes are sweet, did you know this? Welcome to the world of savory cupcakes!! They make a nice and healthy meal, and you can eat them with a salad.

La versión en español está un poquito más abajo, mis pixels felices. Gracias 😉

 

tofu cupcakes 3

I’m sure everyone will love this cupcakes, even the most carnivore ones. They are so nice and tasteful!! And easy to make!! They are like the sweet ones, but using tofu and smashed potatos. Do you want to see how I make them?? Keep reading, my happy pixels 😉

 

 

Ingredients (makes 5 units):

Cake:

  • 150g firm tofu
  • 1/2 onion, chopped
  • 1 garlic clove, minced
  • 1 egg
  • 30ml soy milk
  • 45g breadcrumbs
  • 2 tablespoons maio
  • 5 tablespoons tomato sauce

Frosting:

  • Store bought potato flakes (and the ingredients required to make it)

 

Directions:

Wrap the tofu in paper towels and leave it in the fridge for half an hour.
Preheat the oven to 180ºC
Blend together the tofu, the onion and the garlic. Mix with the egg, maio, milk and breadcrumbs.
Put in the cupcake liners. Cover every cupcake with a tablespoon of tomato sauce. Bake 30′
While cupcakes are in the oven, make the potato flakes. Then, when cupcakes are cooked, put a tablespoon of pure on top of every cupcake. Put in the oven 2 minutes more.

Are you going to make this cupcakes, my pixels? Do you know a similar recipe? Please, let me know in the comments below.

 

tofu cupcakes 2

Hey pixels, no todos los cupcakes son dulces, ¿lo sabíais? Bienvenidos al mundo de los cupcakes salados. Son una bonita y sana comida, y puedes acompañarlos de una ensalada.

Estoy segura de que van a gustarle a todo el mundo, incluso a los más carnívoros. ¡¡Son tan monos y deliciosos!! ¡¡ Y fáciles de preparar!! Son como los dulces, pero usando tofu y puré de patats. ¿Queréis ver como los hago? Seguid leyendo, mis felices pixels 😉

Ingredientes (para 5 unidades):

Para el pastel:

  • 150g tofu
  • 1/2 cebolla, pochada
  • 1 diente de ajo, en láminas
  • 1 huevo
  • 30ml leche de soja
  • 45g pan rallado
  • 2 cucharadas de mayonesa
  • 5 cucharadas de salsa de tomate

Frosting:

  • Copos de puré de patata (y los ingredientes necesarios para prepararlo)

Instrucciones:

Envolver el tofu en papel de cocina y dejarlo en la nevera durante media hora. De esta manera se elimina el líquido sobrante.

Precalentar el horno a 180ºC.

Triturar juntos el tofu, la cebolla y el ajo. Mezclar con el huevo, la mayonesa, la leche y el pan rallado.

Colocar la mezcla en los moldes para cupcakes. Cubrir cada uno con una cucharada de salsa de tomate. Hornear durante unos 30′

Mientras los cupcakes están en el horno, preparar el puré de patatas. Al sacar los cupcakes del horno, colocar una cucharada de puré encima de cada cupcake y hornearlos 2′ más.

¿Vais a hacer estos cupcakes, mis pixels? ¿Conocéis alguna receta similar? Dejadme algún comentario, por favor. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s