One pot noodles and tofu soup/ Sopa con tofu

Hey pixels, yesterday evening I had this wonderful soup for dinner, and now I  want to share the recipe with all of you!!!

La versión en español está un poco más abajo. Gracias, mis queridos pixels 😉

tofu soup 1

I was home alone, and I wanted to eat something warm but easy to make. This soup is perfect because:

  1. It’s warm and comfy
  2. It’s easy and quick to make
  3. It’s healthy
  4. It’s yummy

I think I can’t ask more from a soup!! It’s still winter, so eating soup is always a good idea. Actually I love soup, so I eat it all year, even in summer, and not always cold soups… I’m addicted to soup!!! I hope you like it too, and if you try this recipe, I hope you enjoy it!!

And now, the recipe, my happy pixels!! 🙂

 

 

 

Ingredients (makes 1 serving):

  • 30-50g firm tofu (the exact amount of ingredients depends on how hungry you are)
  • 1/2 cup frozen vegetables (the mix I’ve used include carrots, broccoli and cauliflower)
  • noodles (using spaguetti is fine) the amount you usually use for 1 person
  • vegetable stock

 

Directions:

Wrap your tofu in paper towels and leave it in the fridge for about 30′ before cooking it. You can leave the tofu this way all the time you want, so if you’re going to eat this soup for dinner, you can wrap the tofu in the morning before leaving home.

After that, the idea is so simple. Just cube your tofu and put it on a saucepan. Add the vegetables (without defrosting them is ok) and the noodles. Cover with vegetable stock and cook all togheter for 12-15′, or until the pasta and vegetables are done. It depends on how do you like them. You can add more liquid if you find it necessary.

 

Do you use tofu to make soups? What do you eat for dinner when you feel too lazy to cook anything complicated? Are you going to try this recipe?? Please, let me know in the comments below.

tofu soup 2

 

Hey pixels, ayer por la noche cené esta maravillosa sopa de tofu, ¡¡y ahora quiero compartir la receta con todos vosotros!!

Estaba sola en casa, y quería comer algo calentito pero fácil de preparar. Esta sopa es perfecta porque:

  1. Es calentita y agradable
  2. Es fácil y rápida de hacer
  3. Es sana
  4. Está deliciosa

¡¡Creo que no se puede pedir más de una sopa!! Aún estamos en invierno, así que comer sopa siempre es una buena idea. En realidad me encanta la sopa, así que la como todo el año, incluso en verano, y no siempre sopas frías.. ¡Soy una adicta a la sopa! Espero que a vosotros os guste también, ¡¡y que os encante esta si probáis la receta!!

Y ahora la receta, mis felices pixels 😉

Ingredientes (para 1 ración):

  • 30-50g tofu (la cantidad exacta de ingredientes depende del hambre que tengáis)
  • 1/2 cup verduras congeladas (la mezcla que he usado yo contiene zanahorias, brécol y coliflor)
  • fideos (podéis usar espagueti normales) la cantidad que uséis normalmente para 1 persona
  • caldo de verduras

 

Instrucciones:

Envolver el tofu en papel de cocina y dejar en la nevera durante 30′. Podéis dejar el tofu así todo el tiempo que queráis, así que en realidad, si la sopa va a ser vuestra cena, podéis hacer este paso por la mañana y dejarlo así todo el día.

Después de esto, la idea es muy simple. Cortad el tofu en cubos y ponedlo en una olla pequeña. Añadid las verduras (no hace falta descongelarlas) y los fideos. Cubrir con caldo y dejar cocer todo junto durante 12-15′, o hasta que la pasta y las verduras estén al punto que os guste. Podéis añadir más caldo si creéis que hace falta.

 

¿Usáis tofu para preparar sopas? ¿Qué coméis para cenar cuando os sentís demasiado perezosos para cocinar algo complicado? ¿Vais a probar esta sopa?? Podéis dejar un comentario si queréis… 

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