Healthy cookies/ Cookies sanas

Hey pixels, did you know we should be eating at least 5 daily portions of fruits and vegetables? I know, sometimes it can be hard… But, did you know also you can eat your veggies in a sweet, yummy way? How? Using them as an ingredient for your breakfast cookies!!! Incredible? Trust me, it’s perfectly possible 😉

La versión en español está justo debajo, mis queridos pixels.

This cookies are not only tasteful, but healthy and easy to make!! No one will know you have used a whole can of chickpeas to make them!! (it will be our secret, my happy pixels)…

CIMG4392

Ingredients:

  • 1 can cooked chickpeas (about 215g)
  • 2 egg whites
  • 1/4 cup coconut milk
  • 1/4 cup honey
  • 2 tablespoons margarine/vegan butter
  • 1/4 teaspoon salt
  • 1/2 teaspoon baking powder
  • 1 cup quick-cooking oats
  • 1/2 cup dark chocolate chips

 

Directions:

Preheat oven at 170ºC.

Rinse and drain your chickpeas. Place them in a small food processor; add the coconut milk and pulse until mixture forms a smooth paste. Pour chickpea batter into a medium bowl.

Add honey, vegan butter, egg whites, salt and baking powder. Mix until thoroughly incorporated.

Using again your food processor, blend the oats until they have a flour-like consistency. Stir oats and chocolate chips into cookie batter.

Using two spoons, drop small amounts of batter in two baking sheets. Give them a cookie-like shape. It’s better if you cover your baking sheets with some parchment paper. Bake for 12-15′

Do you have a similar recipe? What do you think about eating your greens in a sweet way? Please, let me know in the comments below.

CIMG4394

Hey pixels, ¿sabíais que deberíamos comer al menos 5 raciones diarias de fruta y verdura? Lo sé, puede resultar duro a veces…  Pero, ¿sabíais que podemos comer verduras de una forma dulce y deliciosa? ¿Cómo? Usándolas como ingrediente para nuestras galletas caseras para el desayuno!!! ¿Increíble? No, es perfectamente posible 😉

Estas galletas no sólo saben bien, sino que además son sanas y fáciles de preparar. Nadie sabrá que habéis usado un tarro entero de garbanzos para hacerlas (será nuestro secreto, mis pixels felices…

Ingredientes:

  • 1 tarro de garbanzos cocidos (unos 215g)
  • 2 claras de huevo
  • 1/4 cup de leche de coco
  • 1/4 cup de miel
  • 2 cucharadas de margarina / mantequilla vegana
  • 1/4 cucharadita de sal
  • 1/2 cucharadita de levadura química
  • 1 cup copos de avena
  • 1/2 cup de chips de chocolate negro
Instrucciones:
Precalentar el horno a 170ºC
Eliminar el líquido de los garbanzos lavándolos con agua limpia. Escurrirlos.
Usando un procesador de alimentos, triturarlos junto con la leche de coco. Cuando forme una pasta suave, pasar a un bol mediano.
Añadir la miel, la margarina, las claras, la sal y la levadura. Mezclar hasta que esté todo bien incorporado.
Triturar los copos de avena con el procesador hasta que adquieran una consistencia similar a la de la harina. Añadir a la mezcla anterior junto con los chips de chocolate.

Usando dos cucharas, ir formando bolas de pasta y depositarlas en dos bandejas de horno (es mejor si previamente las hemos cubierto con papel de hornear). Darles forma de galleta.

Hornear unos 12-15′

¿Tenéis alguna receta similar? ¿Qué opináis sobre comer legumbres en una receta dulce? 

Advertisements

6 thoughts on “Healthy cookies/ Cookies sanas”

  1. Yum. These look great!! The only time I’ve ever used my greens in a “sweet” way is when I add some kale or spinach in my smoothie! I’ve also tried zucchini bread! It’s not particularly sweet but it is a great alternative to have in your bread 😀

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s